В Острог завітав композитор міжнародного рівня

Валентин Сильвестров, усесвітньо відомий композитор, у рамках проекту «Острог Ренесанс» завітав до Національного університету «Острозька академія». 

Розпочала концерт українська оперна співачка Інна Галатенко. Вона виконувала різні музичні твори, а також переспівувала й відомі українські вірші: «Хрущі над вишнями гудуть», «Реве та стогне Дніпр широкий» Т. Шевченка та «О панно Інно, панно Інно» П. Тичини. І це не всі композиції, адже їх було близько 15. Акомпонував співачці Олег Безбородько, що грав композиції Валентина Сильвестрова.

DSC_0184

Актова зала була заповнена вщерть.  Зважаючи на специфіку концерту, глядачі аплодували лише на початку та в кінці повного виступу.

DSC_0243

На завершення ректор Острозької академії Ігор Пасічник нагородив Валентина Сильвестрова почесним званням доктора Національного Університету «Острозька академія».

DSC_0230

А які проникливі слова він сказав під час інавгураційної промови. Наприклад, що “відродження передбачене самою природою, а зло скоро стомиться…” Як просто і як глибоко мудро!

 – поділився враженнями на сторінці у Фейсбук
декан гуманітарного факультету Дмитро Шевчук.

Велику подяку Ігор Пасічник висловив Людмилі Гарарук, яка є ідейним натхненником та одним із організаторів проекту «Острог Ренесанс».

Якби не Ви, то хто знає, що було б зараз  в академії, тому дякуємо Вам, що робите це відродження Острога та даєте нам можливість побачити такі перлини й таланти нашої української культури,

– висловив подяку Ігор Пасічник.

Вікторія Зубенко, ведуча цього вечора зазначала, що музика Валентина Сильвестрова межує з тишею, – потрібно вміти так кришталево та прозоро писати музику.

Катерина Даценко

Фото – Наталя Веляник