В Острозі навчали “вибивати” гроші під проекти

Як придумати власний проект та отримати на нього фінансування, упродовж двох днів розповідали в Острозі гості зі столиці з ГО “Гараж Генг”.

Тренінг “Активні громадяни” від Британської ради відбувся в Острозі 17-18 вересня.

У ньому взяло участь 15 людей, серед яких студенти “Острозької академії”, громадські діячі зі Славути та Нетішина. Самі ж острожани на подію не завітали.

Два дні учасники працювали над розробкою та вдосконаленням власних ідей та проектів. Тепер вони зможуть подати заявку на отримання гранту від Британської ради.

“Активні громадяни” – одна зі складових програми проекту “Код міста”, які влаштовує громадська організація “Гараж Генг”. Модераторами проекту були волонтери ГО “Гараж Генг” Ольга Логвиновська та Денис Бортніков.

Ми стараємося підказати у чому його переваги та недоліки, допомагаємо знайти те, що ще можна вдосконалити. Головне завдання – дати поштовх до того, аби жителі самі продовжували розвивати місто, адже хто це зробить, як не ми?

– координатор проекту “Код міста”, ініціатор тренінгу Анастасія Парафенюк.

Окрім тренінгу “Активні громадяни”, ГО “Гараж Генг” у рамках проекту “Метамісто” (Острог-Нетішин) провели низку заходів: кінопокази фільмів фестивалю кіно й урбаністики 86, дослідницька програма для дітей «Арт-е-факти міста» від «Дитячих географій», мистецька виставка «Спогади про майбутнє», утілення мистецького проекту «Міфологема міста» – мурал у центрі міста (детальніше про нього у нашому сюжеті).