Пацієнти Острозької психлікарні харчуватимуться краще

З нового року Рівненська обласна рада виділяє на харчування пацієнтів Острозької психіатричної лікарні 21 гривню на день замість вісьми.

Про це повідомляє прокурорка Острозького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури Тетяна Мусіюк.

У жовтні-листопаді 2017 року відбулася чергова комплексна перевірка діяльності Комунального закладу «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради. Під час перевірки встановили, що видатки на харчування хворих була недостатніми.

Так, згідно меню в КЗ «Острозька ОПЛ», енергетична цінність харчування хворих складала 1900-2000 кКл при нормі 2400-2500 кКл на одного хворого.

«Водночас перевіркою з’ясовано, що кожного року адміністрацією комунального закладу скеровуються до Рівненської обласної ради бюджетні запити про необхідні видатки на харчування, однак повне фінансування останніх не забезпечувалося», 

– йдеться у повідомленні.

У 2018 рік видатки на харчування хворих Рівненщини, у тому числі КЗ «Острозька ОПЛ», збільшили на 30%.

Фото

One Reply to “Пацієнти Острозької психлікарні харчуватимуться краще”

КЗ " Острозька обласна психіатрична лікарня "

За харчування дуже вдячні !!! Всі приклали сил , прокуратура, санстанція, обласна рада, управління ! Щоб наші хворі були ситими , дійсно хворі тепер отримують те харчування відповідно до фінансування ! Але середньо добова потреба по нормах харчування на одного хворого 41,92 грн. Але ще є проблема у фінансуванні на лікування хворих в день 4,95 грн.

Comments are closed.