В ОА показали фільми про творчість Шевченка

Фестиваль показу короткометражних фільмів «Доля» відбувся в культурно-мистецькому центрі ОА 13 березня.

Подія була приурочена до 205-ої річниці дня народження Тараса Шевченка, де було показано три короткометражних фільми  : «Причинна», «…казка про Катерину» та «Кобзар 2015».

«Загалом ідея створити такий захід прийшла дуже спонтанно, мені важливо щоб люди дізналися більше про твори Тараса Шевченка, так як багато хто не популяризує і не дуже любить старі вірші, і тому мені прийшла думка, що можливо є якісь сучасні екранізації. І я задоволена тим що в результаті вийшло, і що люди прийшли і підтримали фестиваль» –  розповіла одна з організаторів заходу Богдана Макарчук.

Короткометражні анімаційні фільми «Причинна» та «Кобзар 2015» не були у відкритому доступі. Організаторка Богдана Макарчук  домовилася зі студією «МаГіКа-фільм» та «Держкіно», які погодились надати матеріали для студентів Острозької академії як освітній матеріал.

«Взагалі, мені дуже сподобався захід. Думаю, що варто і в майбутньому проводити щось подібне, адже такі заходи дуже добре відображають атмосферу поезії Тараса Шевченка, особливо зараз , коли люди перестають читати твори, таким способом можна донести суть цих творів, за допомогою таких показів», – поділився враженнями студент факультету міжнародних відносин Дмитро Стретович.

Після перегляду фільмів організатори повідомили, що створюватимуть подібні заходи  ще.

фото з фб сторінки Богдани Макарчук

Катерина ЯЩУК