В Україні офіційно визнали “Пласт”

Верховна Рада України схвалила законопроект про визнання та підтримку державою скаутської організації “Пласт” 30 травня. Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

Цей закон вносить зміни до Законів «Про культуру» та «Про позашкільну освіту», який визначає скаутський рух одним із напрямків позашкільної освіти. Відповідно до документу, держава визнає внесок руху в громадянську освіту дітей та молоді. Із держбюджету надаватимуть фінансову, логістичну та інформаційну підтримку, а також виділятимуть кошти на спеціальні програми розвитку “Пласту”.

Учасників “Пласту” також долучатимуть до виховних та освітніх заходів.

Про те, чи зміниться щось у функціонуванні “Пласту” в Острозі розповіла одна із керівників організації Острозького осередку Наталія Мантула:

“Поки що конкретно нічого не скажу. Деякі заходи фінансувались і раніше. Можливо, тепер сам механізм отримання коштів зміниться, об’єм. Все залежатиме, з якого бюджету їх будуть виділяти. В основному фінансується діяльність пластових центрів, в Острозі ще такого немає; табори, певні заходи. З острозькою владою ми це питання ще не піднімали. На принцип діяльності організації це не вплине, просто стане фінансово легше реалізовувати заходи”.

*Пласт – Національна скаутська організація України є неполітичною і позаконфесійною молодіжною організацією. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах Пласту та на засадах християнської  моралі. Пласт, як український аналог скаутського руху, з’явився в Україні у 1911 році.