Жителька Рівного потребує допомоги

Знайомтеся, це – Тетяна.

Тетяні лише 35. Вона має інвалідність 2 групи, раніше працювала продавчинею. Виховує 11-річну донечку, з якою хоче гуляти та радіти життю. Однак, через свій діагноз змушена пересуватися на милицях.

Ще у 2016 році її почав турбувати біль у паху та нозі. Лікарі сказали, що вона защемила сідничний нерв. Лікування не дало результату. Наступні 2 роки лікували спину, доки не зрозуміли, що проблема в суглобах (коксартроз 4-5 ступеня). Через півроку захворів чоловік. Діагноз: асептичний некроз кульшових суглобів (коли через порушене кровопостачання пошкоджується кісткова тканина). Операцію спочатку зробили йому, адже повинен був працювати.

Люди чомусь не реагують на такі хвороби. Я вже стільки часу поширюю, а зібрала тільки 4600 гривень. А мені так хочеться ходити без болю. Лікарі так і не знайшли причину, чому так швидко псуються всі суглоби. Вже і плечі, і лікті болять, руки не піднімаються. Щоб зменшити цей страшний біль, потрібно замінити кульшові суглоби. Могла б взяти кредит, як люди радять, але не можу – ми позичили 8500 тисяч доларів чоловіку на заміну обох кульшових суглобів. Він захворів одразу після мене. Батьків у нас немає, родичів також, мушу просити людей”, – каже Тетяна.

Лікарі не знають, чому проявилася хвороба, думали – статеві інфекції. Також мали припущення, що в квартирі є радіація або ртуть. Радіації не знайшли, а перевірити на ртуть у Рівному немає чим. Лікарі припускають, що в Тетяни хворобу міг викликати саркоїдоз легень, який виявили в 2008 році. Та чому захворів чоловік, і досі залишається загадкою.

Потрібно зібрати 250 000 гривень (два суглоби по 97 500 та дві операції по 30-40 тисяч), але зібрали лише 4600 гривень. Та жінка не здається і сподівається на краще.

Лікарі запевняють: оперувати треба терміново, оскільки руйнуються кістки. Кажуть, згодом не буде куди ставити протези.

Сім’я просить не залишатися осторонь і допомогти Тетяні зібрати кошти на лікування.

Реквізити картки: 5168 7573 3294 0388

Ярослава НІКІТЮК