Вулиці Острога тепер можна побачити за допомогою Google Street View

Користувач Google мап може віртуально пройтися тепер і вулицями Острога. Перегляд у режимі Street View більш, ніж 300 великих і маленьких населених пунктів України став доступним 8 жовтня. Зйомки Острога відбувалися влітку 2015 року.

Щоб почати віртуальну подорож вулицями Острога, треба знайти місто на Google мапі і перетягнути помаранчевого чоловічка з лінійки масштабу на місце, яке цікавить. Слід зазначити, що не всі вулиці Острога можна переглянути в режимі Street View, лише ті, які позначені синім кольором. Окремі панорами на картах позначені синіми кружечками.

Острог. Google Street View

Команда  Google Street View наголошує, що такі віртуальні тури дають можливість переглянути, наприклад, розташування ресторану або готелю перш, ніж відвідати його, скласти маршрут подорожі, домовитися про конкретне місце зустрічі з друзями, а також згадати назву ресторану, який припав до душі під час минулої поїздки. Цей сервіс може стати в нагоді і тим, хто шукає нове житло, адже дає змогу заощадити час, не лише вивчивши будинки заздалегідь, а й переглянувши околиці. Окрім того, перегляд вулиць надає можливості для бізнесу, зокрема туристичного, готельного і ресторанного, адже Google мапи можна вбудувати одразу на сайт компанії, що дасть змогу потенційному клієнту ефективніше зробити вибір. Туристи за допомогою Google Street View можуть краще планувати маршрути подорожей.

“У квітні 2012 року ми вперше представили режим Перегляду Вулиць для 5 міст України. Із тих пір командою Google Street View була проведена величезна робота зі збору та оцифровуванню даних, спеціально обладнані автомобілі проїхали тисячі кілометрів по великих і маленьких містах України… Що важливо, цим сервісом може скористатися будь-яка людина в світі, хто хоче дізнатися більше про Україну: туристи, бізнесмени, футбольні вболівальники. Це прекрасна можливість відкрити, наскільки красива, різноманітна і цікава наша країна”,

зауважив директор Google в Україні Дмитро Шоломко.

Острог. Google Street View

Острог. Google Street View

Острог. Google Street View

Острог. Google Street View

Деякі острожани вже встигли оцінити появу Острога у Google Street View.

“Звичайно, що ставлюся дуже добре до цього. Google Street View  це ще одна складова до туристичної привабливості нашого міста. Пересічні користувачі інтернету можуть знайти Остріг у своєму комп’ютері, подивитися місто і тоді частина з них захоче відвідати наше місто”,

 поділився враженнями Микола Бендюк.

“Острозька мапа має стати базою для світогляду студентів академії. Кожен куточок міста маємо знати напам’ять”,

 зауважив професор НУ “Острозька академія” Олександр Глотов.

Усі обличчя й автомобільні номерні знаки на знімках Google Street View розмиті згідно з політикою Google щодо захисту особистих даних. Це значно погіршує якість зображення, адже помилково часто розмиваються й інші об’єкти. Якщо користувач помічає зображення, яке здається йому неналежним, команда Google Street View просить повідомити про це, натиснувши на покликання “Повідомити про проблему”.

Острог. Google Street View

Острог. Google Street View

Острог. Google Street View


Google Street View (Перегляд вулиць Google) — функція Google Maps і Google Earth, що дозволяє переглядати панорамні види вулиць багатьох міст світу з висоти приблизно 2,5 метрів. Кути огляду становлять 360° по горизонталі і 290° по вертикалі.

Сервіс запустили 25 травня 2007 року. Спочатку були доступні фотографії лише кількох міст США. У 2012 році знімки Google Street View були доступні вже більше, ніж у 3 000 міст 35 країн світу.

19 квітня 2012 року компанія розмістила зображення чотирьох українських міст, що приймали Чемпіонат Європи з футболу 2012: Києва, Львова, Харкова і Донецька, а також міста Одеси. 14 травня  було викладено фотографії стадіонів, що приймали Євро-2012.