Острог братиме участь у конкурсі “Молодіжна столиця України 2022”

Регіональні координатори національного конкурсу “Молодіжна столиця України 2022” Ольга Стецюк та Віктор Підглушний презентували умови участі в конкурсі на пресконференції 18 січня.

Про це повідомляє Острозька міська рада.

З 2017 року конкурс щороку проводиться за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, Українського Інституту Міжнародної Політики та Національної молодіжної ради України у партнерстві з Асоціацією міст України.

Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевою владою. Цього року конкурс наближений до європейських стандартів та стимулюванні власного бачення молодіжної політики міста в наступному році.

“Острог буде подавати заявку на конкурс уже вчетверте. Місто бере участь в конкурсі з 2017 року. У 2017 була порушена комунікація між студентами, молоддю та владою. У перший рік місто увійшло в двадцятку з 54 учасників. У 2018 ми подавали повноцінно сформовану заявку від відділу молоді. Тоді ми залучили багато студентів, представників формальних та неформальних організацій, учнівські та студентські самоврядування. Тоді ж ми створили Молодіжну Раду, куди увійшли представники громадських організацій, представники учнівського та студентського самоврядування та активні громадяни і зробили онлайн-формат оформлення заявки”, – розповіла регіональна координаторка конкурсу “Молодіжна столиця України 2022” Ольга Стецюк.

Також Ольга зазначила, що за статистикою кожен 5 житель Острога – це молода людина. Тому, зважаючи на те, що Острог є історично-культурним та молодіжним містом важливо розвивати молодіжну політику.

“Якщо ми розвиватимемо молодь, їх ідей зараз, то через 10 років не потрібно буде думати де брати гроші на виплату по безробіттю, а молода людина матиме змогу сама творити та розвивати свій потенціал”, – наголошує координаторка.

Також вона розповіла,  що у 2020 її команді вдалося провести  “Молодіжний працівник” від Міністерства молоді та спорту, “Bussines Інкубатор”, “Державотворець”.

“У 2020 році, не зважаючи на карантинні обмеження, ми втілили всі плани. Ми  Отримали від Міністерства молоді та спорту відзнаку “Кращі практики молодіжної роботи”. В Острозі повноцінно функціонує Молодіжна рада Острога. Цьогорічний формат заявки передбачає адаптацію до європейських вимог конкурсу. Потрібно не просто подати план пророблених заходів за минулий рік, а якщо потрапити в десятку, потрібно покроково прописати план заходів на цілий рік про розвиток молодіжної політики України”, – додала Ольга Стецюк.

До слова, термін подачі заявок на конкурс – 14 лютого 2021 року.