Знімальна група Ukraїner побувала в Острозі

Команда медіа-проєкту Ukraїner відвідала Острог. Вони знімали сюжет про Острозький музей книги та друкарства. У місті команда перебувала з 4 до 6 травня. Їх супроводжував заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника Острога Андрій Брижук.

“Говорили про історію музею, його колекції та окремі експонати, інтерактивні локації, діджиталізацію та плани на майбутнє”, — повідомляють на сторінці музею у фейсбуці.

Також вони анонсують дату виходу сюжету. Він буде в доступі на ютуб-каналі Ukraїner.

“Було записано екскурсію музеєм від Світлани Позіховської. Також записали інтерв’ю з нею та зі мною, — говорить Андрій Брижук, — та кілька “замальовок” роботи музею”.

А також додає: “Для мене Ukraїner є сучасним літописом української культури. Безмежно радий, що те, що ми робимо в Музеї книги та друкарства увійде до історій Ukraїner”.

До слова, Ukraїner – це медіа-проєкт, у якому журналісти розповідають історії з усіх куточків України насамперед для самих українців. У такий спосіб вони прагнуть переосмислити історичні особливості та культурні коди власних земель.

Нагадаємо, що Ukraїner вже побував в Острозі раніше. У 2019 році його команда  відзняла історії про Синагогу та Острозьку академію.

Вікторія ГНАТЮК