Перший щорічний фестиваль “Острог – Ренесанс” презентували місту

У залі засідань міської ради Острога 9 лютого команда громадських активістів презентувала концепцію фестивалю «Острог. Ренесанс». Захід, приурочений до 440-річчя Острозької академії, 100-річчя Острозького краєзнавчого музею та 60-річчя Острозької дитячої музичної школи. У перспективі фестиваль відбуватиметься щороку.

DSC_0639
Людмила Гарарук

Представляли ідею організатори на чолі з Людмилою Гарарук – керівником проекту «Мистецькі експедиції», та Анастасією Хеленюк – директором Музею історії Національного університету «Острозька академія». «Острог. Ренесанс» буде спільним проектом міської ради Острога, Острозької академії та київської команди Людмили Гарарук, до якої належать організатори фестивалів, реконструктори історичного одягу, танців, зброї, фотографи та архітектор.

Фестиваль складатиметься з кількох блоків: музичного, мистецького, театрального, кінематографічного, літературного та культурологічного. У рамках цих блоків організатори планують організувати майданчики для презентації музики від відомого Острозького наспіву до творів сучасних митців, провести мистецький пленер та культурологічні лекції у форматі «Вуличного університету», показати низку театральних вистав. Фінальною подією стане «Ніч у музеї» – екскурсія підземеллями та виставковими залами Острозької академії.

DSC_0620
Олександр Корнійчук

Випускник Острозької академії, депутат Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук пообіцяв фінансово посприяти організаторам. Під час обговорення презентації присутні запропонували встановити дату проведення на початок червня, а також створити робочу групу в Острозі, яка співпрацюватиме з організаторами.