6 цитат Івана Леньо (Kozak System) із концерту в Острозі

14 травня в Острозі відбувся благодійний концерт гурту Kozak System. Його провели на центральній площі міста в рамках благодійного заходу “Світло у темряві війни”. Гурт зіграв 144 благодійних концерти в різних містах України, збираючи кошти на дрони, тепловізори та автомобілі для ЗСУ. Концерт в Острозі — 145 благодійний виступ Kozak System.

Упродовж заходу фронтмен гурту Іван Леньо ділився із глядачами роздумами про повномасштабну війну, волонтерство та вплив росії на різні сфери життя українців. Ми підготували 6 цитат вокаліста.

“Прийшла війна. Вона прийшла у дім кожного з нас. Можемо з цим змиритися, чи не можемо — від нас це не залежить. Вона прийшла, тому що росія не може жити з думкою про те, що Україна стане частиною Євросоюзу, частиною НАТО, що ми хочемо цього, що ми заслуговуємо цього, урешті-решт. Що ми не хочемо жити з ними у так званому братському союзі. Тому ми маємо бути стійкими, бо розуміємо, за що боремося”

“9 років ми вже в оточенні ворогів. Періодично ці вороги випускають на нашу країну сотні ракет, але ми впевнено тримаємо опір. Ми воюємо із 140 мільйонами задурманених пропагандою дурнів, 140 мільйонів зомбі. У нас менше зброї, менше людей, але в нас інтелект, у нас кмітливість, а в них — маса. І кожен із нас має можливість впливати на роботу наших захисників, бо сьогодні не достатньо говорити: “вірю в ЗСУ”. “Допомагаю ЗСУ” — так ми повинні казати. Бо Збройні Сили — не боги, вони такі ж прості люди. Сьогодні воює не безпосередньо Залужний, не Зеленський, а кожен українець”

“24 лютого, коли прогриміли перші вибухи, люди різних професій — поети, музиканти, художники, театральні діячі, спортсмени стали до зброї і до волонтерства. І саме завдяки нашій єдності на нас звернули увагу Європа, США. Наш український народ вкотре довів, що він, як і в ті часи, коли ми збиралися на двох майданах, стали єдиними у своєму бажанні забити цвях у труну російської імперії. Такої можливості у нас ніколи більше не буде. росія відкрила всі карти, росія сьогодні — це країна-терорист, це — країна вбивця і сьогодні ми маємо можливість не просто стати свідками перемоги, але й її учасниками”

“Зараз на нас дивиться Тарас Шевченко, за нами спостерігає Леся Українка, Іван Франко, усі гетьмани України, на нас дивляться Степан Бандера і Коновалець, на нас дивляться воїни УПА, розстріляне відродження, замордовані в російських таборах інтелектуали, які завжди кричали і хотіли, щоб Україна відбулася як держава. Незалежна держава. Сьогодні на нас дивиться увесь незалежний світ і ми не маємо права його підвести. Сьогодні кожен українець має жити за формулою — ти або в ЗСУ, або для ЗСУ”

“15 мільйонів наших громадян через росію зараз не мають власного житла, 7 мільйонів українців перебувають за межами країни, 30% нашої території окуповано або знищено. Згадайте, як виглядає Мар‘їнка, Авдіївка, Піски, Бахмут, Соледар. Це могло чекати й на Бучу та Ірпінь, Гостомель та Ізюм, якщо би ми вчасно не сконцентрувалися і не дали загарбникам прочухана. От власне в той момент ми впевнилися, що точно зможемо перемогти, і ми обов‘язково зустрінемося на ювілейному концерті Козак Систем. На переможному концерті. І тут, на стадіоні в Острозі відсвяткуємо перемогу, якої б не було без нас із вами” 

“Наші Збройні Сили, безперечно, виженуть ворога мілітарно за наші кордони, але також важливо тримати кордони культури. На жаль, сьогодні у Львові досі можна побачити українців, які слухають на вулиці Шуфутинського. І приємно, що тут в Острозі я не чув, щоб діти співали “блатний” російський шансон і примітивний російський реп. Приємно, що ви знаєте сучасні українські пісні, честь вам і хвала за це! Ми маємо бути міцними, ми пройшли найскладніший час, тому повинні протистояти й далі”