Додаткові нарахування за газ не вплинуть на субсидію

Міністерство соціальної політики України внесло зміни до Постанови КМУ № 848. Відтепер субсидіанти матимуть право на перепризначення грошової допомоги у разі наявності «сумнівного» боргу за газ. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Останнім часом субсидіанти повідомляють про надходження платежів зі значними боргами за використаний газ, хоча вони вчасно здійснювали оплату. Згідно з новими змінами, управління соціального захисту населення не братиме до уваги такі незаконні донарахування під час перепризначення субсидій на новий рік.

«Ті сім’ї, які розраховуються за газ вчасно і в повному обсязі, отримають право на готівкову субсидію. Ті громадяни, які матимуть борги за спожитий ними газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не впливатимуть на процес перепризначення субсидій», – повідомляє Міністерство соціальної політики України.

З початку травня постачальники природного газу повинні надавати у місцеві управління соцзахисту інформацію про заборгованості. Ця інформація і стане основою для перепризначень субсидій.

Вікторія КОНОНЧУК