Хто з пенсіонерів отримає надбавки: з першого жовтня піднімуть виплати

Виплати для частини пенсіонерів збільшать з 1 жовтня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Для пенсіонерів віком від 75 до 80 років встановили мінімальний розмір пенсії на рівні 2500 грн. Вони отримають доплату в розмірі 400 грн.

Також у рамках підготовки проекту Державного бюджету на 2022 рік Мінсоцполітики пропонує передбачити у календарі підвищення пенсій на наступний рік такі кроки:

• підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;

• індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;

• перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

• перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

На сайті Мінсоцполітики зазначають, що метою програми підтримки доходів пенсіонерів є забезпечення соціальної справедливості та зменшення нерівності. Для цього пропонується забезпечити індексацію всіх пенсій за загальними правилами і підвищення виплат людям, які за віком або станом здоров’я потребують додаткового соціального захисту.

До слова, сьогодні середня пенсія по Україні – від 2001 до 3000 грн. Саме таку суму отримують 38,3% пенсіонерів (4,19 млн осіб).