Арт-простір та культурно-мистецькі заходи: Острозька громада може виграти в конкурсі соціальних ідей

Розпочалося голосування за проєкти на конкурсі соціальних ідей програми «Активні громадяни» у Рівненській області від British Council Ukraine.

Від Острозької громади подали 2 проєкти:  “8 поДІЙ для об‘єднання” та “Арт-простір: “Friendly city”. Голосування за проєкти триватимуть до 27 червня.

Арт-простір “Friendly city”

Начальниця відділу проєктно-інвестиційної діяльності Ольга Стецюк розповідає, що арт-простір просто неба — це зручна локація для проведення літвечорів, зустрічей з друзями, фотозон.

“Сьогодні — це просто сіра стіна, а через місяць, може бути яскравий мурал, фотозона, оновлені лавочки та смітники”, — пише Ольга Стецюк.

На сторінці проєкту сказано,  що це сприятиме розв’язанню проблеми незгуртованості громади завдяки спільній праці та досягненню спільного результату, а також у місті зменшиться рівень злочинності та сімейного насильства, збільшиться кількість туристів, буде розроблено власний спеціальний курс викладання стріт-арт мистецтва в Острозькій школі.

8 поДІЙ для об’єднання

Головна спеціалістка з туризму та охорони культурної спадщини відділу культури і туризму виконавчого комітету Острозької міської ради Юлія Ярмолка повідомляє, що проєкт має дати доступ до публічних послуг всіх членів громади, а не концентрації їх лише в Острозі.

“Це сприятиме діалогу мешканців, виявленню потреб чи запитів в інших сферах та об’єднанню задля розвитку всіх населених пунктів, що входять до складу громади”, — пише Юлія Ярмолка.

На сторінці проєкту йдеться, що так мешканці громади отримають доступ до культурних послуг. Також  населення зможе долучитися до формування стратегії місцевого розвитку.

Як проголосувати за проєкт, який сподобався?

Перейдіть на сторінку проєктів, оберіть той, що сподобався, та введіть свій номер телефону. На нього прийде SMS-повідомлення з кодом підтвердження. Код треба ввести у пусте поле. Готово! Ви проголосували за проєкт.