Острозький заповідник переміг у конкурсі культурно-мистецьких проектів

Державний історико-культурний заповідник Острога став одним із переможців кнкурсу “Малі міста – великі враження”. Про це повідомляється на сайті заповідника.

На конкурс учасники подали 181 проектну заявку. Проект острожан – “Інтерактивний музей стародруків” планують реалізувати впродовж 4-х місяців 2019 року. Загальна сума залучених коштів – 350 тисяч гривень.

Мета проекту – оновити експозиції в Музеї книги та друкарства. Оновлення включають зміну дизайну, інноваційні технології, художнє оформлення та просторові рішення експозиції з урахуванням особливостей будівлі та потреб людей з інвалідністю.

Співробітники заповідника зазначають, що проект має посилити туристичну привабливість музею і згодом забезпечити інвестиції у креативну економіку міста.

“Наш проект вирішує проблему застарілості експозиції та методів роботи з відвідувачами через інтерактивність, а також, сподіваємося, залучить дітей та молодь”, – зазначає заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника Андрій Брижук.

До слова, “Культурний барбакан” також був реалізований у межах проекту “Малі міста – великі враження”.