“Паперові солдати” приїхали в Острог

Українські письменники, видавці, публіцисти Віталій та Дмитро Капранови презентували книгу «Паперові солдати» в Острозі 24 жовтня.

Книга заснована на реальних подіях. Двоє молодих українців зустрічаються у Варшаві 1929 року. Один із них — Білл Титла, син українських емігрантів з США. Другий — Ніл Хасевич, студент Варшавської академії мистецтв, який у юності втратив ногу і пересувається на протезі. Згодом перший стає головним мультиплікатором студії “Disney”, а другий – головним художником УПА.

«Своєю книгою ми хотіли донести постать Хосевича. Ми хотіли розвіяти оцей вирок секретності, вирок забуття, який винесла йому радянська влада. І хотіли дати українцям приклад супергероя, на якого просто без перебільшень можна рівнятися. Тому що рівного йому героя в історії просто немає. Крім того він дуже цінний тим, що зараз якраз гіперактуально —  інформаційною війною», — розповідає один із братів Капранових Віталій.

«Брати Капранови у нас не вперше. Завжди це просто неймовірні презентації так само як і їхні книги. Як я вже сказав під час представлення – це не просто наші гості, це наші добрі друзі. Ми завжди раді, що вони приїжджають і презентують результати своєї творчої праці» — ділиться враженнями від почутого проректор НаУ”ОА” Дмитро Шевчук.

По завершенні слухачі купували книги з автографами та робили фото з письменниками.

Із 2000 року брати очолюють видавництво “Зелений пес”, яке тепер видає понад 60 назв українських книжок щороку і є одним з лідерів на ринку художньої літератури.

Наразі сайт функціонує:

  • як літературний сайт 
  •  як літературний альманах — перше число якого має назву «digital Романтизм»

До слова, автори також планують провести свої презентації у Рівному, Нетішині, Житомирі, Новограді-Волинському.

Анна КАРПЕЦЬ