Дні кар’єри в ЄС: про резюме, можливості та ідеальних робітників

20 березня в НаУ ОА відбулося відкриття Днів кар’єри ЄС. Дні кар’єри ЄС – це можливість поспілкуватися з роботодавцями різних зарубіжних та українських організацій.

Максим Карповець, керівник Інформаційного центру ЄС в НаУ ОА коментує подію:

«Є люди, компанії, які безпосередньо мені казали, що в них є відкриті вакансії і нам потрібні випускники такого-то факультету, такої-то спеціальності. Словом, приходьте. Мета заходу така: «Ось дивіться, до вас приїхали роботодавці, використовуйте цю можливість». А далі – наступний етап. Тобто три тренінги в різних форматах. На них вже реєструвалися онлайн, вони вже забиті, але ми не перешкоджаємо студентам, які просто приходять без реєстрації. Головне – прийти. Прийти і побачити, що люди прийшли сюди до них».

Студенти могли звернутися у «Центр зайнятості» – місце, де спікер Дмитро Довбенюк розповідав як написати резюме.

Лайфхаки для написання резюме

1. Варто вказувати свій вік у додатковій інформації, а не напочатку, щоб роботодавець спочатку ознайомився з вашими сильними якостями, досягненнями, а потім вже прочитав, скільки вам років. Тому що багато роботодавців одразу відкидають  кандидатуру людини, яка молодше 20.

2. Потрібно вживати розширені конструкції. Тобто не писати: «комунікабельний», «креативний», а розписувати ці якості. «Гарно знаходжу спільну мову з людьми» або «швидко знаходжу оригінальні виходи з ситуацій» – звучить більш презентабельно.

3. Не потрібно нехтувати додатковими навичками. Вказувати їх якнайбільше і різних. Вмієте малювати, робити презентації, фотографуєте чи є водійські права – все це ще один плюс до вашої кандидатури.

4. Якщо ви знаєте мови, теж вказуйте  це. Базовий рівень англійської чи французької, російська і польська – багато мов не буває.

Ostroh.Info запитало у представників компаній «Реноме», «Княжа», «АIESEC» та «Суфле», чи готові вони взяти на роботу студента, який не має досвіду.

«У нас наявні лише дві вакансії, саме тому потрапити до нас на роботу не так просто. Коли звільняється один з працівників він повинен підшукати собі заміну, саме тому ми приїхали до Острозької академії. Адже все, що потрібно для того, щоб займатися роботою у цій галузі – просто бути комунікабельним і дуже терпеливим. Головне щоб людина була комунікабельна, відповідальна. Це дуже гарний старт для студента з гарною заробітною платою»,

– коментує регіональний представник компанії «Княжа».

«Нам завжди потрібні люди, тому що люди для нас – це найголовніша цінність. Тому що від людей залежить успіх компанії. Щоб пройти співбесіду потрібно бути відкритим, щирим, адже що ви скажете на співбесіді по суті і складе враження про вас у роботодавця. Бути наполегливим та інноваційним. Все просто: він – реномешний. І це відчувається одразу, адже коли ти тільки спілкуєшся з людиною, коли вона відкривається тобі, бажає щось змінювати, творити, бажає швиденько підтягувати нестачу тих знань, яких їй не вистачає, набирати новий досвід, комунікувати, вірить у свої сили – це насправді ідеальний співробітник»,

– розповідає Неля Вербицька, менеджерка з персоналу «РЕНОМЕ».

Нагадуємо, що ви можете моніторити події Інформаційного центр ЄС на сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як написати мотиваційний лист так, щоб взяли на роботу в ЄС?

Софія ГРИЗОВСЬКА

Фото авторки