Як подати заявку на Erasmus+ і пройти?

Як успішно подати заявку на Erasmus+ – про це говорили під час тренінгу від Інформаційного центру Європейського союзу в ОА.

Erasmus+ – це програма Європейського Союзу у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту на період 2014-2020 рр.

Ключовий напрям цієї програми – розвити потенціал цільової аудиторії: молоді, волонтерів, стажерів та різноманітних працівників освіти, надати можливості для вищих навчальних закладів.

Що потрібно знати для подачі заявки на Erasmus+?

  • Програма координується централізовано. Це означає, що заявки слід подавати через місце вашого навчання/роботи в ВНЗ (або ж до Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури Європейської комісії).
  • Обов’язкова перевірка фінансових умов учасника. Простіше кажучи – чи можете ви собі дозволити участь у програмі.
  • Заповнення та подання аплікаційної форми (анкети) – одна з головних умов.

Хто може пройти на програму Erasmus+?

Учасник обирається на конкурсній основі. До уваги береться рейтинг балів бажаючих, мотиваційний лист та знання іноземної мови.

  “На мою думку після таких заходів буде популяризуватися програма. Бо, як мінімум, на тренінгу велись дискусії щодо розповсюдження інформації в університеті таких програм. І мені здається студенти, навіть та мала кількість, яка була присутня, вже будуть звертати на це увагу. Авжеж, якщо захочуть, – коментує спікерка Тетяна Сушицька.

“У червні я їду в Польщу на з’їзд для співробітників, які працюють в міжнародній галузі саме з Erasmus+. І тому, на мою думку, я отримаю там багато досвіду і багато корисної інформації для того, щоб її можна було надалі розповсюджувати в університеті, і щоб показувати студентам, що не все так погано, і можна спробувати. Авжеж, це важко, але раптом пощастить?”

Тренінг відбувся у рамках Дня кар’єри ЄС. Більше фото – на нашій фейсбук-сторінці.

Катерина САФОНОВА

Фото авторки