Євробляхи в Україні: якими будуть штрафи?

Штрафи за порушення митних правил збільшаться з 24 травня. Про це повідомляє ДФС.

Наразі максимальний штраф за протермінування вивезення транспортного засобу громадянином України становить 8 500 гривень, за порушення терміну тимчасового ввезення транспортного засобу громадянином іншої держави17 000 гривень.

Після 24 травня, якщо автовласник не доставить транспортний засіб за добу, мінімальний штраф становитиме 170 гривень, максимальний — 170 тисяч гривень або ж конфіскація.  Це стосується усіх осіб, незалежно від їхнього громадянства чи місця постійного проживання.

Варто зазначити, що у Митному Кодексі України з’явився новий вид правопорушення — передача транспортного засобу особистого користування з іноземною реєстрацією у володіння, користування або розпорядження особі, яка його не ввозила. За таке порушення штраф становитиме 34 тисячі гривень. Такий самий штраф очікуватиме водіїв, які спробують використати транспортний засіб особистого користування для цілей підприємницької діяльності або отримання доходів в Україні.

«Такі зміни внесені Законом України № 2612-VII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», які прийняті Верховною Радою України 8 листопада 2018 року», – повідомляє медіа-центр ДФС.

Порівняльний аналіз ступенів відповідальності за невчасне вивезення транспортного засобу з митної території України або інші неправомірні операції з товарами наведено у таблиці.

Вікторія КОНОНЧУК