“Краплинні”: як це було

Студенти Острозької академії організували поетичні читання “Краплинні” в центрі міста 26 вересня. Учасники читали свої вірші або вірші улюблених поетів.

“Краплинні, бо всі ми крапля в безмежному уявному океані, – пояснює один з організаторів студент Олександр Ткачук і додає, – “Краплинні” проводяться в Києві, я дуже багато про це читав і десь пів року тому подумав, що можна таке організувати в Острозі. Надалі ми хочемо зробити свій формат і змінити назву. Я не очікував побачити стільки людей, о шостій вже сидів тут і думав “ой, щось нікого нема”(сміється).Все вийшло досить класно. Я думаю, ми збережемо традицію проведення читань в останню неділю місяця. Також будемо робити закриті читання і хочемо влаштувати показ українського кіно”.

Місце проведення заходу (у Сквері міст-побратимів біля знаку “Я люблю Острог”) Олександр називає символічним, бо пам’ятає як збиралися там ще будучи першокурсниками.

“Ми майже нічого не очікували . Ми йшли сюди і думали. що ніхто не прийде . А тут стільки людей. Все так якось гармонічно, що я не можу описати словами . Це дуже надихає”, – розповідає одна з організаторів студентка Дар’я Антошко.

У перервах між читаннями для учасників проводили музичні паузи.

“Атмосфера надзвичайно крута. Сподіваюся, організатори продовжуватимуть розвиватися. Це перше моє таке читання. Я читав свій перший вірш. Вважаю, що завдяки таким подіям розвивається молодь і створюється контент для самого міста”, – ділиться враженням гість заходу Антон.

Деякі учасники також розповідали про своїх улюблених поетів, твори яких вони читали, наприклад, Олексія Хвостенка, Єгора Лєпова і Данила Хармса.

До слова, що на вечорі поезії також відбувся благодійний збір коштів для стерилізації безпритульних тварин.

Карман АЛЬБІНА

фото: Юлія САЧКО