“Твоя Країна” в Острозі: як це було?

В Острозі провели візит у межах всеукраїнського руху «Твоя країна» з 19 по 21 квітня.  Про це повідомляє координаторка Ольга Верещук.

В Острозі програма “Твоя країна” не вперше. Організацією та куруванням проекту займаються студенти.

“Учасники були не такими дружніми та атмосферними, як минулого разу, але це, певно, можна пояснити великою кількістю новачків (7 із 11 учасників брали участь у “Твоїй країні” вперше – ред.), і я рада, що завдяки цьому візиту межі розширюються, і все більше людей дізнається про цей проект“- розповідає Ольга Верещук.

Впродовж трьох днів учасники досліджували місто: відвідали гончарню та Острозьку академію, дізналися історію міста у музеї та під час екскурсії, брали участь у нічному квесті та навіть малювали мурали.

“Все, що я знав про Острог, – що там є академія. Я їхав у якусь невідомість. Але наприкінці я зрозумів, що знайшов маленьке, проте дуже затишне старовинне місто”,– ділиться враженнями один із учасників.

«Твоя країна» – це  некомерційний волонтерський рух, мета якого – знайомити молодих українців зі своєю країною та формувати зв’язки між ними.  Учасники проекту часто не знають, куди вони потраплять. Дізнатися більше можна тут.

фото: Ольга ВЕРЕЩУК