В Острозі організували візит “Твоєї Країни” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Молодь із різних регіонів України відвідала Острог з 18 по 20 травня. Візит організував місцевий осередок ФРІ (Фундація Регіональних Ініціатив) у рамках руху «Твоя країна». Організатори підготували для учасників триденну програму.

День 1.

Учасники з Тернополя, Житомира, Харкова, Львова та Києва розпочинають зі знайомства між собою та з організаторами.

Далі вирушаємо до Острозької гончарні. Нас зутрічає пані Ілона, яка розповідає про особливості роботи з глиною та проводить майстер-клас.

– У мене три вищі освіти, що не пов’язані з гончарством. У результаті займаюся тим, що люблю…

Увечері учасники виконували заздалегідь підготовлене завдання – презентацію своїх міст.

Шоколад, кава та площа Ринок – на жаль, асоціації повязані зі Львовом на цьому завершуються. Сьогодні я хочу розповісти вам про дещо більше в цьому місті. Наприклад, кафе «Щось цікаве». Воно дуже затишне та маловідоме, хоча знаходиться на площі Ринок, – розповідає учасниця Христина.

День 2.

Наступний день розпочанається з йоги, яку проводить пані Любов. Під її контролем у позу «лотоса» змогли сісти майже всі учасники.

– Як не дивно, мені зайшло, навіть у таких от штанах, – показує на джинси Богдан із Тернополя.

Опісля співорганізаторка візиту Анастасія проводить для гостей екскурсію академією. Під час прогулянки парком один із учасників ловить академічного півня.

– Спробуй, на кілограм 4-5 тягне, – пропонує  товаришу Дмитро з Житомира.

Далі – прогулянка містом, під час якої молодь відвідує Музей книги та друкарства, Католицький храм, Замковоу гору, Синагогу, Татарську вежу та Еврейське кладовище.

Після вечері гості йдуть до водосховища Хмельницької АЕС (в народі – дамба). Чутно спів і клацання фотоапарата.

День 3.

Біля Замкової гори учасники разом із організаторами проводять рефлексію. Згадують найяскравіші моменти, дякують та обіймаються.

Вхід до Замкової гори – остання екскурсія на сьогодні. Наостанок лекцію з графології прочитав викладач НаУ ОА Сергій Гонгало. Він розповідає, що завдяки почерку можна охарактеризувати людину.

Знову обійми та прощання. На учасників чекає маршрутка “Острог – Острог”.

Ольга ВЕРЕЩУК

Фото авторки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  “Я хотіла щось немейнстрімне”, – гості Острога про враження від містечка