“Я хотіла щось немейнстрімне”, – гості Острога про враження від містечка

Днями в Острозі проводили “Твою країну” – проект, учасники якого безкоштовно відвідують нове місто. Візит організували члени Острозького осередку Фундації регіональних ініціатив (ФРІ). Під час візиту гості ходили пам’ятками Острога, займалися йогою та слухали лекцію про графологію. Дехто з них розповів про свої враження від Острога.

Максим, Київ

“Я хотів приїхати на візит до Острога, бо знав, що це тихе, спокійне місто. Великі міста вже дістали, бо я сам у такому живу”, – розповідає Максим, що приїхав із Києва.

На станції “Острог” на юнака чекав сюрприз: вона знаходиться в сусідньому селі, звідки до Острога їхати ще з півгодини. Саме місто Максим називає містечком “західного типу”.

“Студентів багато не побачив, але, напевно, через вихідні. Але очікував, що якщо тут академія, то тут будуть одні студенти”.

Максим порадить відвідати Острог людям, які люблять історію, а сам запам’ятав не більше 2% інформації про містечко. Утім, візит запам’ятався йому хорошою організацією та щирими людьми.

“Правильно сказали, що якщо компанія цікава, все перетворюється на казку.”

“Коли повернуся додому, обов’язково зроблю допис. Це моя маленька місія, щоб люди знали, що можна подорожувати, бачили Україну”, – переконаний Максим.

Анна, Харків

“Коли я вибирала місто для візиту, хотіла щось немейнстімне. Захотіла приїхати сюди, щоб відпочити від метушні та швидкості. Перше враження від міста – це коли ти приїжджаєш в Острог, а ще не Острог”, – сміється Анна з Харкова.

Дівчині подобаються міста з “історичним духом”, як Кам’янець-Подільський, Луцьк. В Острозі їй сподобалися історичні місця, особливо, Замкова гора та єврейське кладовище. Каже, воно не навіює похмурих думок, а тільки відчуття спокою.

“Я буду радити всім приїхати в Острог, бо це місто – багатопланове. Тут можна побачити і історичні пам’ятки, й “острозьке море”. А студенти взагалі дуже класні. Я навряд чи тут жила б, бо мені потрібне більше місто для цього. Але враження дуже хороші.”

Дмитро, Житомир

“Мені сказали, що в Острозі класно, і тому я надіслав анкету. Місто мені сподобалося”, – розповідає Дмитро з Житомира.

Найбільше юнаку сподобалася Острозька академія та гуртожитки. Каже, із задоволенням би в такому жив. А ще сподобалися люди.

“Нетішин здалеку теж дуже гарний. Шкода, що не вийшло поїхати на атомну станцію, мене таке дуже цікавить.”

На питання, чи порадить він друзям відвідати Острог, Дмитро відповідає: “Я сам ще раз сюди приїду.”

А про те, що цікавого було на “Твоїй країні”, ми розповімо вам згодом.

Марія ОЧЕРЕТЯНА

Фото: Ольга ВЕРЕЩУК