В Острозі святкували День вуличної музики

20 травня у багатьох європейских містах святкують День вуличної музики. Цьогоріч Острог не став виключенням.

“Дуже хотілось зробити цю подію своїм, місцевим ресурсом. І ми змогли: колективи Острозької дитячої школи мистецтв та Центру культури і дозвілля по локаціях та годинах розділились для виступів, міська рада забезпечила озвучення та відеопроекційне обладнання, Братство Спудеїв НаУОА підготували чудову вечірню програму. Все було непафосно, просто, безпосередньо і в той же час різноманітно та насичено,”

– розповіла організаторка заходу Ольга Лозюк.

Протягом дня острожани зі своїми родинами слухали музику різних жанрів у виконанні місцевих колективів та ансамблів.

Духовий оркестр та Ансамбль баяністів виконували класичні твори, а також кавери на сучасні пісні.

Після цього на слухачів очікували сольні виступи вихованців Острозької музичної школи.

Крім того, виконати улюблений твір могли всі охочі. Серед них – Альона Матвєєва, яка поділилася з нами своїми враженнями:

“Це було досить цікаво. Різні інструменти, діти, молодь, досвідчені музиканти.
Емоції досі перехоплюють подих…
Блиск в очах дітей та атмосферність підштовхнули мене зануритись у мою другу професію – музику. Чесно кажучи, було дуже лячно, але емоції дуже позитивні. Я в захваті, побільше б таких фестивалів, які об’єднують усіх.”

Також різноманітні твори виконували Квартет працівників Міської ради, Капела бандуристів, Зразковий ансамбль народної пісні “Співаночка”.

Братство спудеїв НаУ “ОА” теж долучилося до програми. Студентський гурт Time Will Tell Band виконував для острожан кавери та авторські пісні.

“Для мене важливо привчити острожан до культурних подій, аби вони не просто знали, що в місті щось проводиться, а були готові прийти, долучитись, перейнятись побаченим. Під час свята був зворотній звязок із громадою. Тому мені дуже радісно з того, що в Острозі День Вуличної Музики відбувся!” 

– поділилася з нами Ольга Лозюк.

Нагадаємо, що цього року День вуличної музики святкували у 40 містах України, у тому числі – в Острозі.