Філософія життя: відбулася виставка картин Людмили Шевчук

Острозька художниця Людмила Шевчук презентувала виставку картин “Філософія життя” в Острозькій центральної бібліотеці 29 вересня. Художниця нагадала й про Всесвітній день бібліотек, який відзначають 30 вересня. Людмила пропрацювала в бібліотеці понад 40 років.

Малювати вона розпочала чотири роки тому і вже має колекцію з понад 70-ти картин. Пригадує, як товариш її чоловіка питав на початку її творчого шляху: “Що це за “кірпіч” ти принесла?” А Людмила відповіла, що “колись з цього “кірпіча” буде гарний хліб”. Так і сталося.

Мисткиня ділиться, що придумати назву виставки “Філософія життя” їй допоміг чоловік Анатолій: 

“Він у мене креативний і завжди слідкує за моєю творчістю. Для мене ж філософія життя полягає у пізнанні світу через мистецтво”.

Серед усіх картин виділяється найменша за розміром, та найвагоміша за значенням — “Сливки”. Вони стали візитівкою художниці. За її словами, робота над цією картиною була дуже клопіткою:

“Здається, що таке сливка? Дивишся на неї — простий фрукт. Але якщо взяти та передати всі відтінки, які є на цій сливці, то це — величезна праця”.

На фото організаторка виставки Людмила Шевчук

Також на виставці представили декілька тематичних серій картин. Зокрема “Маланка”, що є втіленням казкових мотивів новорічної ночі та “Зимова” серія, що складається з пейзажів різних куточків України.

Серія картин “Жінка в червоному”  відображає різні періоди життя жінки. Серед цієї добірки Людмила виокремлює картину “Східна жінка”. Мисткиня говорить, що змальовувала очі та руки зі своєї доньки.

Художниця послуговується декількома матеріалами та техніками, серед яких малювання мастихіном, аквареллю, маслом та акрилом. 

“Останнім часом мені трапляються цікаві вислови у фейсбуці. Подібний допис поширила моя коліжанка Алла Маслянчук: Найгірший діагноз, який може поставити собі людина — мені вже пізно. Те, що ви збагачуєте своїми роботами мистецтво, викликає цілковитий захват й абсолютну повагу”, —  вітає художницю начальниця відділу культури й туризму Ольга Стецюк. 

На фото Ольга Стецюк, Алла Маслянчук і Люмила Шевчук (зліва на право)

“Я захоплююся вашою особистістю і вашим талантом. Дивилася на кожну вашу картину, шукала найкращу і зрозуміла, що вони всі найкращі. У кожну картину вкладена ваша душа, ваш погляд”, — говорить працівниця інформаційно-туристичного центру Алла Маслянчук.

Людмила Шевчук не збирається зупинятися на досягнутому. Її наступна ціль — навчитися іконопису і провести виставку в Краєзнавчому музеї.

Раніше ми розповідали, як пройшла виставка мисткині на День міста.

Анастасія БРИНЕНКО