В Острозі пройшли обласні змагання «Сімейні перегони»

Обласні змагання з фізичної культури «Сімейні перегони. Рухова активність» відбулися в Острозі 18 жовтня.

Участь взяли сім сімей.  Кожна з них сформувала власну команду з чотирьох людей: двоє батьків та двоє дітей. Дві сім’ї були представниками районів: Здолбунівського та Острозького, інші представляли місто.

Організатором змагань є Обласний центр фізичного здоров’я населення і спорту «Спорт для всіх». Острозький етап змагань організував відділ молоді та спорту виконкому Острозької міськради.

Змагання стартували у вересні, і триватимуть упродовж всього року.

«Минулого тижня відбулися змагання в Вараші, сьогодні в Острозі, а наступного тижня вони проходитимуть у Рівному. Основною метою «Сімейних перегонів» є популяризація здорового способу життя, сімейного активного дозвілля, залучення людей різного віку до спортивного життя»,

– розповідає директор Обласного центру фізичного здоров’я населення і спорту «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук.

«Сімейні перегони» включали п’ять спортивних естафет та один інтелектуальний конкурс. Естафети  включали елементи баскетболу, футболу, хокею, вправи на влучність та гнучкість.

«Перш за все, ми дуже вдячні організаторам змагань, за те, що вони зібрала острозькі команди, бо така подія проходить за останні роки вперше в Острозі. Це змагання дуже здружнює сім’ю, оскільки ми разом проводимо час. Якби була змога, я б погодилась взяти участь знову»,

– ділиться враженнями учасниця змагань Наталія Марченко.

Перемогу здобула команда Здолбунівського району, друге місце посіла сім’я Пушок (Острозький район), а третє сім’я Сорок.

До слова, команда, яка посіла перше місце, візьме участь у суперфіналі змагань. Він відбудеться у червні 2019 року.

Надія КРИВКО