Проект «Твоя Країна» відбувся в Острозі

До Острога 3-5 червня завдяки проекту «Твоя Країна» завітала активна молодь з усієї України. Познайомитись з містом приїхало 10 людей з Києва, Львова, Тернополя та Житомира. Це були студенти різного віку та з різними поглядами на життя.

«Твоя Країна» − це кількаденні поїздки з насиченою програмою до міст України. Неординарні екскурсії, тренінги та ігри, зустрічі з відомими журналістами, митцями, бізнесменами, кав’ярні, музеї та театри, а також нові друзі, знання та яскраві враження.

DSC7494-001

 

Візит організували студенти Національного університету «Острозька академія» та ФРІ Острог: Валентина Хмель, Ірина Покотильська, Віталія Кушмирук, Марта Княгніцька, Алла Максимчук, Вікторія Морозюк, Марина Шевчук та Ольга Онищенко. Вони підготували для учасників насичену програму на три дні. Програма містила екскурсії, як університетом, так і містом. Також учасники відвідали ХАЕС, де їм провели інформаційну екскурсію. Побували на майстер-класі з графології у викладача Острозької академії Сергія Гонгало. Молоді люди також провели час за грою на тенісних кортах та відпочили на природі. На останок студенти 3-го курсу спеціальності «Журналістика» провели для учасників урок з медіа-освіти.

DSC7552-001

Ідея організувати візит до Острога виникла ще зимою, хотілося показати новим людям всю красу нашого міста. Не можна сказати, що процес підготовки та сам візит пройшов спокійно, проте робота організаторів була досить злагодженою, кожен відповідав за якусь певну частину роботи.
Організувати такий візит дуже важко, моментами опускаються руки, проте коли на рефлексії учасники діляться враженнями, розумієш, що це все було не дарма. Учасники із захватом розповідали, що їм сподобалося, а також те що всі заходи були безкоштовні. Вони були вражені нашими екскурсоводами та академією, яка “така маленька, а скільки всього має і робить”. Для мене цей досвід є безцінним, всі хвилювання того варті, адже ми показали, що в Україні є таке княже місто Острог, зі своєю багатою та насиченою історією,

– ділиться враженнями організатор візиту Валентина Хмель.

Подорожі множать всі людські емоції. В Острог важко не закохатися, місто сповнене давньою історією, вулицями якого ми проходили 3 дні. Ніколи б не подумала, що всього за три дні можна дізнатися і побачити масу цікавого, поринути в історію починаючи з ХІІ ст.. Їсти пластівці зранку з холодним молоком, відчути вібрацію по тілу від високовольтних дротів, побувати одночасно в двох областях. Побачити справжнє “острозьке море”, старенькі будиночки з низенькими голубими вікнами, пограти в «мафію» та відірватись на тенісних кортах. Були теплі ночі і теплі люди, а найприємніше − це сюрпризи від наших організаторів,

– розповіла учасниця проекту Юлія Романчук.

Нагадаємо, що такий візит організовується в Острозі вже втретє. Перший візит в рамках Всеукраїнського руху «Твоя Країна» відбувся в травні 2015 року, другий вже в жовтні.

 

Ольга Онищенко

One Reply to “Проект «Твоя Країна» відбувся в Острозі”

Comments are closed.