Чи ходять острожани до бібліотеки?

30 вересня Україна відзначає день бібліотек. З цієї нагоди працівники Острозької центральної районної бібліотеки поділились інформацією про читацькі вподобання острожан, про досягнення бібліотеки, а також про плани на майбутнє.

«Хоч дехто й каже, що читання сьогодні не в моді, відвідувачів у нас багато й попит на книги високий. Найчастіше нас відвідують люди середнього віку, особливо вчителі й працівники державних установ. Приходять багато студентів. Крім літератури для дорослих, у нас є й дитяча література, тож батьки з дітьми також нерідко нас відвідують»,

– зазначає методист бібліотеки Ірина Федорчук.

В Острозькій районній бібліотеці регулярно відбуваються заходи, які залучають людей до читання. Щорічно, до Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня) відбувається акція «Подаруй бібліотеці книгу». Також у цей день працівники бібліотеки проводять акції, даючи острожанам безкоштовний запис до бібліотеки та бонусні години безкоштовного інтернету. Незабаром планують ще й розіграти квиток до острозького музею книги.

Працівники Острозької районної бібліотеки беруть участь у різноманітних проектах. Один із наймасштабніших – програма «Лідерство» (2013рік), в рамках якої бібліотекарі Острога проходили стажування в Латвії.

13-16 вересня острозькі бібліотекарі брали участь у Львівському міжнародному бібліотечному форумі.

Про читацькі вподобання молоді ділиться працівник відділу обслуговування бібліотеки Олена Ламах:

«Класику молодь читає не дуже часто. Найбільше полюбляють сучасну українську літературу. Популярними авторами є Анджей Сановський, Люко Дашвар, Ірен Роздобудько, Максим Кідрук, Світлана Талан, Василь Шкляр, Стівен Кінг».

Працівники бібліотеки планують у майбутньоиу проводити цікаві та інформативні майстер-класи і мріють зробити бібліотеку більш сучасною, затишною та комфортною.

Нагадаємо, нещодавно в Острозькій академії відбулося обговорення про читання книг.

Ірина МУЛЯР

One Reply to “Чи ходять острожани до бібліотеки?”

Може я замало відвідую бібліотеку в Острозі, але хто такий Анджей Сановський?

Comments are closed.