“Культурний барбакан”: про реалізацію нового арт-стартапу

30 січня в Острозькій міськраді відбулося громадське обговорення проекту “Культурний барбакан”. Проект представляли ініціаторка проекту, керівниця відділу культури та туризму Острозької міськради Ольга Лозюк та співробітниця Центру туристичної інформації Анастасія Драчук. Цей проект за результатами мінкультівського конкурсу “Малі міста – великі враження” отримав фінансування у розмірі 500 тисяч гривень.

Його ціль – перетворити руїни Татарської вежі (ймовірно, ХVI ст.) на арт-простір, де жителі міста та туристи зможуть переглядати виставки, слухати лекції, дивитися кіно/вистави. Очікується, що це надасть можливість залучити до міста якомога більше туристів та сприятиме розвитку туристичної міської інфраструктури, збільшенню кількості робочих місць, розвитку туристичних спеціальностей. Учасники обговорення визначили кроки розвитку проекту. Підсумок реалізації проекту буде у вересні.

Крок перший: у мережі facebook створено групу “Культурний барбакан” як єдиний офіційний віртуальний майданчик обговорення проекту (проект радий волонтерам!).

Крок другий: протягом тижня сформувати робочі групи (перелік груп є на facebook-сторінці проекту: роботи з облаштування території, робота зі ЗМІ та інші).

Крок третій: написання листів із проханням фінансової підтримки ініціативи від Асоціації малих міст та Нетішина.

Крок четвертий: провести наступну зустріч, на якій будуть визначені подальші етапи впровадження проекту (зустріч, спланована на 1 лютого – переноситься: дата наступного обговорення буде оголошена на facebook-сторінці ініціативи). Для всіх тих, хто не зможе бути присутнім на наступному обговоренні, буде можливість слідкувати за онлайн-трансляцією.

Із питаннями та зауваженнями щодо проекту можна звертатися до координаторки  Анастасії Драчук [email protected], моб. 0979230670.

Нижче ви можете переглянути відео-презентацію проекту, розроблену Андрієм Малюським (публікується зі згоди автора). 

https://www.facebook.com/TownImageStudio/videos/187308118526685/

Євген ЯКОВЕНКО

фото взяті з фейсбук-сторінки проекту