Остап Дроздов презентував в Острозі новий роман

3 жовтня в Острозькій районній бібліотеці відбулася презентація книги Остапа Дроздова «Роман №2». Усі охочі могли відвідати захід, придбати книгу та поспілкуватися з автром особисто.

За словами письменника, «Роман №2» є для нього дуже важливим текстом, бо там висвітлені громадянські теми, яких немає у попередньому романі.

 «Хтось може проклинати теперішній морок за підвищення пенсії на вісім гривень. І має на це підстави. Чому це замовчувати? Треба просто говорити з країною,  як із людиною, і моя країна  тут є особою. Вона є істотою, і коли вона заслуговує, то ти  просто обіймаєш і любиш її. Цей текст закінчується словами: «Я звідси нікуди не поїду, тому що я хочу бути  тут. Коли моя країна знайде мене, щоби полюбити»,

– розповів Остап Дроздов.

Організаторка презентації Тетяна Чіхрай розповідає:

«Остап Дроздов – це один із найбільш  популярних медійників західної  України і один із найкращих представників  суб’єктивної журналістики в країні.

Я дуже задоволена  проведеним заходом,тому що презентація, по суті, вдалася. Було не так багато людей, як хотілося, але це Острог, тому  потрібно розуміти масштаби . Я дякую тим, хто таки прийшов».

Своїми враженнями від уже прочитаної книги з нами ділиться викладач Острозької академії Глотов Олександр Леонідович:

«У мене є намір намовити автора на те, щоб я переклав його книжки. А він пручається, не хоче, бо я володію двома мовами (російською та польською). На рахунок російської у нього є забобони.

Щодо книжок,то я обидві прочитав. Але, у принципі, це ще не письменник. Остап Дроздов  поки  продовжує бути журналістом, у нього немає літературного тексту як такого. Це – крик душі, я так кажу. Те, що намагається вирватись за межі журналістського «я» і стати письменником. На мою думку, він ще буде письменником».

За словами організаторки заходу, 11 жовтня  о 16:00 в Острозькій центральній районній бібліотеці буде відбуватися  презентація  книги Любка Дереша «Спустошення».

Юлія КУЧЕРУК