В Острозькому замку оновлять експозицію іконописної майстерні

Експозицію творів Острозької іконописної майстерні XVII-XVIII століть незабаром оновлять у Державному історико-культурний заповіднику Острога на удвічі більшій виставковій площі.

Про це повідомляють на сторінці Держаного історико-культурного заповідника Острога у фейсбуці.

Унікальності новій експозиції додасть, те, що будуть зроблені акценти на зображеннях предметів побуту, характерних для регіону. Доповнять виставку археологічні знахідки таких предметів. Аби краще зрозуміти зображене на іконі, у межах проєкту, до кожної із робіт підготують короткий аналіз сюжетів.

“Нетипові для іконопису зображення святих, які усміхаються можна буде не лише побачити, а й дослідити. Оновлена «Експозиція Острозька іконописна майстерня в Замку князів Острозьких» занурюватиме відвідувачів у процес створення ікони від етапу заготовки дошки, через роботу з матеріалами і знаряддями, до фінального покриття лаком. У залі буде розміщено мікроскоп, що дозволить оглянути зразок іконопису з позиції дослідника”, — розповів керівник проєкту, заступник директора з наукової робити Державного історико-культурного заповідника міста Острог Андрій Брижук.

За допомогою сучасного дизайну, технологій, художнього оформлення та просторових рішень експозиції, враховуючи особливості будівлі, відбудеться трансформація експозиції з традиційного простору збірки музеєфікованих предметів до інтерактивного середовища з залученням відвідувачів до процесу дослідження.

До слова, проєкт “Експозиція Острозька іконописна майстерня” реалізують в межах партнерської програми “Культура.Туризм.Регіони” Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.